De Duitse bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld van zijn eigen fouten

Kanselier Scholz zegt bij elke gelegenheid dat Rusland de schuld is van alle problemen waar Duitsland momenteel mee kampt. Dit heeft nu geleid tot een duidelijke reactie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. De economieën van de EU-staten worden geconfronteerd met onoplosbare problemen omdat de politiek bedoelde overstap van goedkope Russische energiebronnen het concurrentievermogen […] The post De Duitse bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld van zijn eigen fouten appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De Duitse bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld van zijn eigen fouten

Kanselier Scholz zegt bij elke gelegenheid dat Rusland de schuld is van alle problemen waar Duitsland momenteel mee kampt. Dit heeft nu geleid tot een duidelijke reactie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De economieën van de EU-staten worden geconfronteerd met onoplosbare problemen omdat de politiek bedoelde overstap van goedkope Russische energiebronnen het concurrentievermogen van de Europese industrie vernietigt. Leuk of niet, de economische kracht van de EU – en vooral Duitsland – was geworteld in het energiepartnerschap met Rusland. Zelfs als de EU over een paar jaar voldoende vloeibaar gas beschikbaar heeft, zal het veel duurder zijn dan Russisch pijpleidinggas, dat decennialang onder langetermijncontracten tegen lage prijzen beschikbaar was. In de felle internationale concurrentie zijn de energiekosten echter een doorslaggevende factor, schrijft Thomas Röper.

Met het oog op de zelfveroorzaakte ellende vertellen politici in de EU het sprookje dat Rusland de schuldige is en de gasleveringen heeft verminderd of stopgezet. Zo willen de politici het publiek afleiden van het feit dat zij dit probleem zelf hebben gecreëerd. Iedereen kan dit zien aan het feit dat het Brussel en Berlijn waren die weigerden Nord Stream 2 in gebruik te nemen, niet Rusland. En zelfs na het opblazen van de pijpleidingen en met het acute gastekort willen ze de laatste bestaande pijp niet in gebruik nemen om het gastekort tenminste een beetje te verlichten.

Hetzelfde geldt voor de andere pijpleidingen die gas van Rusland naar Europa kunnen pompen, zoals u hier kunt lezen. In alle gevallen waren het de EU of haar lidstaten die Russisch gas weigerden en was het niet Rusland dat de leveringen verminderde of stopzette.

Kanselier Scholz heeft zich ook bij dit koor aangesloten en Rusland de schuld gegeven van de problemen die zijn eigen regering heeft veroorzaakt, waarop het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd met een verklaring, die ik heb vertaald.

Begin van de vertaling

Wij hebben de zoveelste anti-Rusland aanval van de Duitse bondskanselier Olaf Scholtz opgemerkt in zijn toespraak tijdens het gala-evenement ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het Duitse Comité voor de Economie in het Oosten op 12 december 2022. Het lijkt erop dat hij de federale regering en zichzelf probeert te rechtvaardigen voor het falen van het Berlijnse beleid ten aanzien van Rusland en de toename van de economische problemen in het land. Hij benadrukte de steun voor het regime in Kiev en zei dat Rusland na “het einde van de oorlog” in Oekraïne Duitsland zal vragen de economische betrekkingen met het land te hervatten. Maar wij zullen Duitsland nergens om vragen, en het wordt tijd dat Duitse politici zich dat eens en voor altijd realiseren. De heer Scholtz kan zelf de schuld op zich nemen dat bedrijven gedwongen worden de broekriem aan te halen.

Het is ons duidelijk dat een reeks voor de huidige regering van de Bondsrepubliek Duitsland onaangename feiten haar ertoe brengt haar accenten te leggen zoals zij nu doet. Kanselier Scholz heeft liever niet vermeld dat het roekeloze beleid van zijn kabinet heeft geleid tot de afbraak van de Duits-Russische samenwerking op economisch en energiegebied, die de Duitse industrie decennialang in staat had gesteld te groeien. Hij vergat ook te vermelden dat veel Duitse bedrijven hun productiefaciliteiten al van Duitsland naar de VS verplaatsen omdat de prijzen voor alle soorten energie de pan uit rijzen. Het hoofd van de regering van de FRG heeft ook niet uitgelegd waarom Berlijn op schandelijke en laffe wijze een onderzoek heeft vermeden naar de sabotage van Nord Stream 1 en Nord Stream 2, waardoor de Duitse economie werd afgesneden van rechtstreekse leveringen van goedkoop Russisch aardgas.

Er zijn ook geen voorspellingen gedaan over de mate waarin de anti-Russische sanctiekoorts waarin het Duitse leiderschap is terechtgekomen en andere EU-landen meesleurt, de Duitse economie daadwerkelijk zal treffen. Het belangrijkste is dat Scholz, terwijl hij hoogdravend sprak over zogenaamd zuiver humanitaire en andere redenen voor de noodzaak om Rusland in Oekraïne te verslaan, met geen woord repte over de bekentenis van zijn voorganger Merkel dat Berlijn en andere westerse hoofdsteden het Minsk-akkoord altijd hebben gezien als niets meer dan een gelegenheid om tijd te rekken om Kiev voor te bereiden op een oorlog tegen ons land.

Scholz’ hele argumentatie getuigt van een crisis in het begrijpen van de huidige situatie en in strategische visie. Het is duidelijk dat de huidige Duitse regering beperkt is in haar denken.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Merkel – OnbetrouwbaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post De Duitse bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld van zijn eigen fouten appeared first on Frontnieuws.