De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen

De dialoog tussen de Russische generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, Sergei Surovikin, en de minister van Defensie, Sergei Shoigu, die werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie, leidde tot grote bezorgdheid en verontwaardiging, bericht Warnews24/7. Commandant Surovikin bracht aan minister van Defensie Shoigu verslag uit over het succes van de operatie op […] The post De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen

De dialoog tussen de Russische generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, Sergei Surovikin, en de minister van Defensie, Sergei Shoigu, die werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie, leidde tot grote bezorgdheid en verontwaardiging, bericht Warnews24/7.

Commandant Surovikin bracht aan minister van Defensie Shoigu verslag uit over het succes van de operatie op de rechteroever van de Dnjepr. Aan het einde van zijn toespraak zei hij “Mijnheer de minister, ik stel voor om de lijn langs de Dnjepr te behouden”, waarop Shoigu onmiddellijk antwoordde “Daar ben ik het mee eens. Laten we het doen.”

Onmiddellijk daarna beval het Russische commando de volledige terugtrekking van de troepen van de westelijke oever van de Dnjepr en hun versterking ten oosten van de rivier.

Het Russische scenario is te mooi voor de Oekraïners om waar te zijn. Waarschijnlijk zijn de Russen bang dat de Oekraïners de Kachovka-dam opblazen. Dat is wat S. Surovkin benadrukte in zijn boodschap.

De aankondiging over de terugtrekking van de Russische troepen kwam echter kort nadat Russische media hadden gemeld dat de vice-gouverneur van Cherson, Kirill Stremusov, was omgekomen bij een auto-ongeluk.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow