De onbewuste conditionering van de bevolking

In volgend artikel wordt de vergelijking gemaakt tussen de Hond van Pavlov en de conditionering dat de mondiale burger momenteel ondervindt vanuit de Vivaldi regering.

Deel dit artikel

De onbewuste conditionering van de bevolking
De onbewuste conditionering van de bevolking

Met 53,5 % van de stemmen is 'knuffelcontact' dé winnaar van deze verkiezing. 'Knuffelcontact' gaat dus de geschiedenis in als het Woord van het Jaar 2020.

Wel, nu zijn we het jaar 2021, polarisering viert hoogtij, desinformatie en angstcampagnes beheersen de media, de krant, de 'boekjes', de billboards zelfs sinterklaas ontspringt de dans niet en komt nu met een mondmasker vaccineren promoten.

Anno 2021 zijn we zo laag gevallen dat we de eeuwige kindervriend voor de kar van de grote pharmabedrijven gaan spannen om de kleine, onschuldige zieltjes zonder stem toch maar een prik te geven. Want doen we dit niet, is het narratief dat oma & opa gaan sterven aan corona. Ze gingen zo ver dat er beweerd werd dat 1 ongevaccineerd kind 'duizenden doden' op zich kon geweten hebben. De schaamte voorbij, ik ben geen ouder maar ik zou niet weten hoe ik dit nog uitgelegd krijg aan mijn kleintje. We gingen van 'het probleem zit niet bij de scholen' naar 'vaccineren van 5 tot 11 jarigen'.

Shame Shame Shame.

Maar dit brengt mij terug tot het topic van deze post.

Conditionering.

Een vaag begrip voor velen, de oudere generatie kennen misschien nog de hond van Pavlov, de jongere generaties leren dit soort dingen niet meer op school.

Als je het mij vraagt, is conditionering een kanshebber voor het woord van 2021. Zeg het eens luidop.

C O N D I T I O N E R I N G.

Nu het eenmaal luidop is gezegd, is de angst voor het woord eruit. Want, eerlijkheidshalve, conditionering maakt mij banger dan welk virus dan ook.

De Klassieke Conditionering zoals bovenaan genoemd experiment van Pavlov vertaald zich als volgt :

Klassieke conditionering, stimulussubstitutie of S-leertype komt neer op het leren van voorwaardelijke reflexen. Leergedrag dat tot stand komt via klassieke conditionering wordt in de cognitieve psychologie gerekend tot een van de ondervormen van het impliciete of niet-declaratieve geheugen. Klassieke conditionering is onderworpen aan een aantal wetten, de conditioneringswetten. Aangenomen wordt dat klassiek conditioneren berust op een adaptief mechanisme waardoor organismen leren toekomstige prikkels met een overlevingswaarde te voorspellen. (bron : wikipedia)

Dit zijn lange zinnen en veel woorden om een kleine truck, een mindgame als het ware, te beschrijven. Laat mij toelichten.

Pavlov stuitte op het verschijnsel dat honden beginnen te kwijlen wanneer ze voedsel wordt aangeboden. Hij onderzocht dit verschijnsel door een signaal te geven en daarna de honden te voeren. Het signaal was geen bel, zoals vaak wordt gedacht, maar het tikkende geluid van een metronoom.[1] Later experimenteerde hij met andere signalen (het geluid van een harmonium, het trillen van een buzzer, elektrische schokken).

Oorspronkelijk kwijlden de honden alleen bij het voeren en niet bij het signaal. Nadat de combinatie van signaal gevolgd door voeren enkele keren was herhaald begonnen de honden al te kwijlen bij het geven van het signaal.

In schema:

  • voedsel → speekselafscheiding
  • (geluid + voedsel) → speekselafscheiding
  • geluid → speekselafscheiding

(bron : wikipedia)

Bovenstaand experiment kunnen we gerust zonder probleem doortrekken naar de hedendaagse problematische, draconische en niet onderbouwde maatregelen dat elke regering blijkbaar door de strot van de mondiale burger probeert te duwen. Ik zeg elke regering want dit is geen landelijk, of zelfs Europees fenomeen maar een globaal gebeuren,met China als voorbeeld, en Europa als koploper, maar de rest volgt snel.

Vervang de hond van Pavlov door 'de burger'. Vervang de bel of metronoom door 'kies uw maatregel hier'. Vervang het aangeleerde kwijlen door het aangeleerde gedrag van overheid naar burger.

Actie/reactie en praten tot je hoofd er van draait, maar ondertussen vindt u een avondklok normaal. Vindt u het mondmasker normaal. Vindt u een QR code scannen om toegang te krijgen tot een restaurant normaal. Vindt u het uitsluiten van medeburgers op basis van medische status normaal. Vindt u het compleet normaal dat sportclubs, fitnessen en andere instellingen die uw gezondheid ten goede komen moeten sluiten...voor uw gezondheid. Vindt u het normaal dat u een mondmasker draagt als u rechtstaat, maar deze afdoet als u neerzit.

Dit beste lezers, is conditionering van de massas. De media bestoken u dagelijks met machtsgeile politicus, aandachtsgeile virologen en experten. Bestoken u met feelsbadman verhaaltjes van herstellende patiënten, tot voor kort allemaal ongeprikt, maar dit narratief is...doorprikt geweest, en nu voeren ze ook 'volledig' gevaccineerde mensen aan, om u toch maar die derde spuit aan te smeren.

Geconditioneerd om niet meer na te denken, maar gewoon te handelen. Wij zeggen, u doet. Draag dat masker, houd afstand, bezoek oma en opa niet meer, toon geen affectie meer, vermijd andere mensen, injecteer uw kind met gentherapie.

Van '2 weeks to flatten the curve' wat we allemaal met plezier deden, naar 'voor middernacht thuis of een gasboete, crimineel!'. We slikken het allemaal en meer, en waarom ?

De weg naar de vrijheid start hier, alleen is de vrijheid een zoveelste trojaans paard, het rad dat ze eeuwig voor ogen gaan draaien van de mens zonder ruggengraat. Wat baten immers kaars en bril als de uil niet zien wil ?

GELUKKIG zijn jullie er beste lezers, onze strijders, onze 'purebloods', covidioten, egoïsten, en zelfs binnenkort criminelen als we het Oostenrijks voorbeeld volgen. Gelukkig zijn jullie wakker, luid en onbevreesd. Jullie zijn de motor van deze beweging voor waarheid en transparantie, want niks zegt 'trust the science' als 'we zijn niet verantwoordelijk voor neveneffecten en kunnen ook niet zeggen wat er in zit'. Jullie staan op voor jullie rechten en vrijheden. Gaan de straat op om tiranieke overheden te wijzen op het feit dat wij de 99% zijn.

Ik neem het mijn medeburgers niet kwalijk dat zij slecht geïnformeerd zijn, nieuws gaat namelijk maar 1 kant op in België, dat is wat er gebeurd als alle grote media kanalen in handen zijn van 1 en hetzelfde bedrijf. Net zoals de bovengenoemde politici en experts hebben ook zijn een agenda, een draaiboek als het ware. En ook al is het narratief van 'het is de schuld van de niet-gevaccineerden' doorbroken, ze verschuiven nu het stigma naar tweemaal gevaccineerden. Wederom de schande voorbij, want als u het derde prikje niet neemt, bent u opeens 'one of us' ipv 'one of them'. LEES goed het volgende : Wel of niet geprikt, wij zijn allemaal mensen, broers, zussen, vaders, moeder, kinderen, buren, wij zijn meer dan onze medische status. De media en de overheid willen tweedracht zaaien door ons in 2 groepen op te delen, wij willen eenheid zien door mensen te laten herinneren wie zij waren VOOR 2019. Wij leggen onzelf geen absurde regels op, of beperkingen. Wij roepen niet op om onschuldige kinderen te vaccineren, dat doen zij. De overheid is de grote draaimolen van deze pandemie en conditionering is hun ultieme weapon of mass destruction.

Het feit dat u de tijd genomen heeft om deze tekst helemaal door te lezen betekent dat u immuun bent aan conditionering, net zoals de kans groot is dat u immuun bent aan de verspreide fearporn door de gevestigde media. Ik ben het moe, u bent het moe, de leugens, de hypocrisie, de eindeloze persconferenties en stroom aan 'experts'. Maar houd vol, er zitten barsten in de muren, miljoenen mensen zijn op de been. Hou vol, dit eindigt ooit.

Het laatste wat ik wil meegeven is het volgende :

Don't be silenced. Be loud as the roar of a lion. Niks irritanter voor een tiranieke overheid dan mensen die voor zichzelf kunnen denken. Mensen die niet klakkeloos doen wat gevraagd word. Ga de straat (vredevol) op, verbeter mensen die het willen horen, informeer de ongeïnformeerden. Als uw of mijn acties kunnen bijdragen tot 1 kind die geen spuit krijgt, 1 volwassene die geen masker meer draagt als hij met de fiets rijd, 1 ongeboren leven redden die door een bepaalde prik missschien nooit de kans krijgt om te zien welke mooie wereld wij voor hen aan het maken zijn, dan ben zowel u als ik in onze missie geslaagd.

Ik heb ook nog 1 vraag, die ik u vraag in alle oprechtheid te beantwoorden. We deden het toch voor de zorg ? Wat doet de overheid, met al die extra miljoenen ter beschikking, nu echt voor de zorg ?

Inderdaad

Ten slotte

Als we verbonden blijven, dan kunnen we echt alles aan.

-S