Boris Johnson onder vuur, of toch eerder karaktermoord?

Boris Johnson onder vuur, dat al niet voor de eerste keer. Ik hou er echter mijn eigen mening op na, en denk dat hier meer aan de hand is dan reguliere verslaggeving doet blijken.

Deel dit artikel

Boris Johnson onder vuur, of toch eerder karaktermoord?

Onder vuur

Boris Johnson ligt in de reguliere pers onder vuur, hij zou personeelsfeestjes hebben georganiseerd in zijn ambtswoning terwijl dit volgens de corona maatregelen niet toegelaten was. Vooral een tuinfeestje in mei 2020 toen zijn land in volledige lock-down verkeerde achtervolgt de premier. Ondertussen loopt ook een officieel onderzoek naar al deze personeelsfeestjes, en zou naar verluidt een zeer groot deel van zijn eigen partij zich tegen hem keren.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/19/johnson-onder-druk/ 

Mijn eigen mening

Ik stel echter enkele serieuze vraagtekens bij de recente gebeurtenissen en hou er mijn eigen mening op na. Wat Boris Johnson nu overkomt is in mijn inzien wat Trump in het verleden is overkomen, of wat Mattias Desmet of Lieven Annemans recent zijn overkomen: karaktermoord. 

Karaktermoord

Karaktermoord omdat Johnson niet meer nuttig genoeg is in het kader van de huidige politieke agenda. Hij loopt de technocraten, transhumanisten, communisten, en dergelijke, te veel voor de voeten. Met deze karaktermoord hoopt dit bont allegaartje Johnson met een ferme duw richting uitgang te begeleiden, om hem dan te vervangen door een stroman dat de orders van deze elite wel opvolgt en uitvoert naar wens. Een vuil politiek spel. 

Eigen koers 

Johnson is altijd al een eigenzinnige en koppige kerel geweest, dat is algemeen bekend. Nu doet hij z'n reputatie opnieuw alle eer aan door enkele van de opgelegde coronamaatregelen vervroegd af te kondigen. In hoeverre hij hierin zal slagen valt nog af te wachten, maar dat hij zich met deze actie schijnbaar afscheurt van organisaties als het WHO, WEF, en zich nog verder afscheurt van de EU valt op. 

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/19/coronablog-19-januari-2021/ 

Schade beperken

Een andere reden dat ik zie voor de plotse koerswijziging is om in allerijl de toegerichte schade te proberen beperken. Heel veel mensen zijn de maatregelen beu, dus als ik ze nu terugschroef win ik bij het volk aan sympathie. Dat zou zijn gedachtegang kunnen zijn. 

Samengevat

Hoe dan ook hebben we hier volgens mij te maken met een nieuwe karaktermoord uitgevoerd door technocraten en co in samenwerking met de reguliere media, dit om dwarsligger Johnson uit de weg te ruimen zodat men een eigen mannetje kan plaatsen. Ten slotte vaart Johnson in respons hierop zijn eigen koers om de schade te beperken en zich ook verder af te scheuren van hun invloeden.