Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video’s)

De Russen hebben nieuwe video’s vrijgegeven van de verpulvering van een Oekraïens militair konvooi bij Berislav, Kherson. De video’s zijn een voortzetting van de vorigen die door Frontnieuws zijn gepubliceerd en laten zien hoe de Oekraïense militaire leiding haar troepen letterlijk naar de slachtbank stuurde. De Russen slachtten ze. Volgens de Russen liggen er nog […] The post Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De Russen hebben nieuwe video’s vrijgegeven van de verpulvering van een Oekraïens militair konvooi bij Berislav, Kherson. De video’s zijn een voortzetting van de vorigen die door Frontnieuws zijn gepubliceerd en laten zien hoe de Oekraïense militaire leiding haar troepen letterlijk naar de slachtbank stuurde. De Russen slachtten ze.

Volgens de Russen liggen er nog tientallen lichamen in het gebied na de mislukte aanval van de Oekraïense strijdkrachten op Berislav in de regio Novaya Kamenka-Sukhanovo, schrijft Vassilis Kapoulas.

De volgende dag, onder dekking van de duisternis, probeerden verschillende teams van het Oekraïense leger de lichamen en gewonden te bergen, maar ze werden ontdekt door Russische parachutisten en gemechaniseerde troepen. De Russen openden het vuur en na nieuwe slachtoffers verlieten de Oekraïense strijdkrachten het slagveld.

Soldaten van de Russische luchtlandingstroepen hebben een snelle aanvalsoperatie uitgevoerd, waarbij eenheden van de 59e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten werden omsingeld bij het dorp Dudchany in het noordoosten van de regio Kherson.

Soldaten van de 76th Airborne Guard Division opereerden in het gebied.

De Oekraïense troepen, die eerder waren opgerukt in de richting Gavrilovka-Dudchany, slaagden erin de rechteroever van de Dnjepr te bereiken (in feite het reservoir van Kakhovka) en een bruggenhoofd te vestigen met het oog op een verdere aanval in de richting van Berislav en Nova Kakhovka.

De troepen van de 59e Gemechaniseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten “misten” de opmars van de Russische troepen die hun posities vanuit noordelijke richting omzeilden.

Als gevolg daarvan werden de eenheden van de 59e Gemechaniseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten omsingeld. De strijd was vrij kort. Een groot aantal officieren sneuvelde in de loopgraven bij Dudchany.

Er is een aanzienlijk aantal krijgsgevangenen die al voorlopige informatie geven over alles wat zij weten over de verdere plannen van het Oekraïense opperbevel in deze richting.

Bekijk de video’s van de vernietiging van de Oekraïense falanx:

Buitenlandse huurlingenbases, commandoposten en wapendepots vernietigd

Volgens de briefing van het Russische ministerie van Defensie:

– In de regio Novaya Kamenka, in Kherson, is een hangar met Oekraïens militair materieel van buitenlandse makelij vernietigd door een precisieaanval van de Russische luchtmacht.

– Operationeel-tactische en militaire luchtvaart, rakettroepen en artillerie troffen drie commandoposten in de gebieden van de nederzetting Drobyshevo in de Volksrepubliek Donetsk en Novovoznesenskoye in de regio Kherson, evenals 69 artillerie-eenheden op vuurposities, mankracht en militair materieel in 167 regio’s.

– Eenheden van de Oekraïense strijdkrachten en buitenlandse huurlingen werden bovendien getroffen op acht tijdelijke inzetlocaties in Kamyshevakha, Zaporizhzhya, Sadok, Bezymennoye, Pyatikhatki, de regio Kherson, Kramatorsk, Artemovsk en de steden Nikolaev en Zaporizhzhya.

– In de districten Ukrainka, Kherson en Zaporizhzhya city werden twee munitie-, raket- en artilleriedepots van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

– In het gebied van de nederzetting Novogrigorovka, in Nikolaev, werd een brandstofopslagplaats voor het Oekraïense leger vernietigd.

– Zes Oekraïense onbemande luchtvaartuigen zijn neergeschoten in de gebieden van de nederzettingen Novoandreevka in de Volksrepubliek Donetsk, Skadovsk, Vysokoye in de regio Kherson en de waterkrachtcentrale Kakhovskaya.

– Bovendien werden 33 granaten van het Amerikaanse HIMARS-multiraketsysteem en twee HARM-radarraketten onderschept in de gebieden van de nederzettingen Otradokamenka, Korsunka, Antonovka en Novaja Kakhovka in de regio Kherson, alsook in Kremennaya in de Volksrepubliek Luhansk.

Ook in de regio Avdiivka kregen de Oekraïense strijdkrachten zware klappen te verduren. De Donetsk strijdkrachten spreken van een grote nederlaag voor de Oekraïners.

Bekijk de twee video’s van Avdiika:

Gedurende de dag zijn de strijdkrachten van de Russische Federatie doorgegaan met het uitvoeren van aanvallen met hoge-precisiewapens op de militaire commando- en energievoorzieningen van Oekraïne.

– Operationeel-tactische en militaire luchtvaart, rakettroepen en artillerie troffen drie commandoposten van de Strijdkrachten van Oekraïne in de regio Dvurechnoye, Glushkovka, Kharkiv, Lyubimovka, Kherson, alsmede 72 artillerie-eenheden op vuurposities, mankracht en militaire uitrusting in 179 gebieden.

– Bovendien werden vijf tijdelijke inzetplaatsen van de strijdkrachten van Oekraïne in de regio Kramatorsk, Seversk, Kirovsk (DPR), Novaya Kamenka en Pyatikhatki, Kherson, getroffen.

– Vier munitiedepots werden vernietigd in de districten Figolevka, Kharkiv, Artyomovsk, Petrivske, Volksrepubliek Donetsk en Matveevka, regio Zaporizhzhya. In de regio Ingulets en Dnepropetrovsk werden brandstofopslagplaatsen vernietigd.

In de regio Berkhovka in de Volksrepubliek Donetsk is een AN/TPQ-36 luchtafweerradar van Amerikaanse makelij vernietigd. In de regio Nikanorovka van de Volksrepubliek Donetsk is een ST-68UM radarstation voor de detectie van lage-hoogte doelen vernietigd.

– Alder systeem vernietigd bij het dorp Liptsy, regio Kharkiv.

– Een Mi-8 helikopter van de Oekraïense luchtmacht is neergeschoten in de buurt van de nederzetting Terny in de Volksrepubliek Donetsk.

– Ook werden 18 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de gebieden van de nederzettingen Vysokoye, Sukhanovo, Sadok, Tomarino in de regio Kherson, Zeleny Gay, Skelki en Burchak in de regio Zaporizhya.

-In het gebied van de nederzetting Novomikhailovka in de Volksrepubliek Donetsk zijn drie raketten van het MLRS Alder-systeem onderschept.

In de twee video’s: De beschieting op Oekraïense troepen in het Opitnie-gebied in Bakhmut

Russische “kamikaze” Lancet verplettert Oekraïense posities

De strijdkrachten van de Russische Federatie zijn begonnen met het gebruik van meer binnenlandse kamikaze-drones van de Lancet-familie van het ontwikkelingsbedrijf ZALA AERO tegen de Oekraïense strijdkrachten.

De video registreerde de vernietiging van een 152 mm Msta-B-sleepwagen, een Ural-4320-vrachtwagen, een T-64BV-tank en twee radarstations – ST-68U en P-18.

Bovendien toont de video niet alleen beelden van de kamikaze UAV’s zelf, maar ook opnames van nabije bewakingsdrones.

Er is de “zware” versie “Lancet-3” en de “lichte” “Lancet-1”. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel verkennings- als aanvalsmissies. De “Lancet-3” draagt een lading van 3-5 kg en heeft een bereik van 40-70 km. Tegelijkertijd bedraagt de snelheid van de drone 80-110 km/u, maar hij kan versnellen tot 300 km/u.

Lancet-1 draagt 1 kg lading, waarmee hij 40 km kan vliegen.

Bekijk de video:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Colonne Nederlandse YPR-765 pantserwagens van de Oekraïense strijdkrachten door Russische luchtmacht vernietigd (VIDEO)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video’s) appeared first on Frontnieuws.