Berlijn geeft toe dat de acties van Poetin een strijd zijn tegen de liberale westerse wereldorde

De acties van Vladimir Poetin zijn gericht tegen het “collectieve Westen” en zijn “waarden”. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz sprak hierover in de uitzending van Deutsche Welle (media die optreden als buitenlandse agent). “Vladimir Poetin en zijn helpers hebben duidelijk gemaakt dat zij de oorlog in Oekraïne zien als een “grote kruistocht” tegen de liberale […] The post Berlijn geeft toe dat de acties van Poetin een strijd zijn tegen de liberale westerse wereldorde appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Berlijn geeft toe dat de acties van Poetin een strijd zijn tegen de liberale westerse wereldorde

De acties van Vladimir Poetin zijn gericht tegen het “collectieve Westen” en zijn “waarden”. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz sprak hierover in de uitzending van Deutsche Welle (media die optreden als buitenlandse agent).

“Vladimir Poetin en zijn helpers hebben duidelijk gemaakt dat zij de oorlog in Oekraïne zien als een “grote kruistocht” tegen de liberale democratie, gebaseerd op de regels van de internationale orde, vrijheid en vooruitgang, en onze hele manier van leven… Hij bedoelt ons allemaal,” benadrukte Scholz

De strijd met het Westen speelt zich ook af op energiegebied. Zo stelde Poetin in het kader van de Russische economische weken voor dat Turkije een wereldwijde gashub zou creëren ter vervanging van Duitsland, dat een belangrijke rol zou spelen in de gasvoorziening van de Europese landen. Recep Tayyip Erdogan reageerde graag op het initiatief van de Russische president – Moskou en Ankara ondernemen al actieve stappen om dit plan uit te voeren, bericht Reporter.

Eerder merkte de leider van de Russische Federatie op dat Rusland in een conflict met het “collectieve Westen” tot elk middel bereid is om zijn eigen veiligheid en territoriale integriteit te verdedigen.

Een aantal westerse politici zag dit als een dreigement om kernwapens te gebruiken. Zo merkte het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, op dat de EU, de VS en de NAVO in dat geval zouden afzien van het gebruik van massavernietigingswapens, maar wel met een harde militaire reactie zouden komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Berlijn geeft toe dat de acties van Poetin een strijd zijn tegen de liberale westerse wereldorde appeared first on Frontnieuws.