Belgische man gearresteerd terwijl hij namens anderen probeerde het 9e COVID-19-vaccin te krijgen

Volgens lokale media is zondag een man gearresteerd in België nadat hij namens anderen probeerde zijn negende COVID-19-vaccin te krijgen. De naamloze 33-jarige werd gearresteerd in Fosses-la-Ville, in de buurt van Namen, nadat het personeel van het vaccinatiecentrum ambtenaren had gewaarschuwd.

Deel dit artikel

Belgische man gearresteerd terwijl hij namens anderen probeerde het 9e COVID-19-vaccin te krijgen

Hij zou 100 tot 150 euro hebben gekregen van personen die zich niet wilden laten vaccineren tegen het COVID-virus en die met hun identiteitskaart in de centra arriveerden om een ​​Covid Safe Ticket te bemachtigen (CST) zonder zelf gevaccineerd te zijn.

Medewerkers van meerdere vaccinatiecentra in de steden Namen en Charleroi waarschuwden de politie nadat ze merkten dat de man binnen korte tijd was teruggekeerd voor meer vaccinaties, aldus De Standaard.

Het parket van Namen heeft een onderzoek naar het incident gelast en stelt vast dat verschillende mensen die de man hun identiteitskaart hadden gegeven om namens hen vaccins te krijgen, al zijn geïdentificeerd. Ze riskeren tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 800.000 euro voor valsheid in geschrifte en fraude door middel van informatietechnologie, indien schuldig bevonden.

"Het is onwaarschijnlijk dat de gezondheid van de man gevaar loopt door te veel vaccinaties", zegt viroloog Steven van Gucht.

“Maar hij is ook niet per se beter beschermd tegen het virus. Je kunt je immuunsysteem niet eindeloos stimuleren.”

Goed zot.