Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minuten

De eerste gewapende confrontatie tussen Amerikaanse en Russische troepen werd geregistreerd aan de rand van Bakhmut. WarNews24/7 brengt 5 minuten video in een bebost gebied een paar kilometer buiten de stad Bakhmut, bericht Warnews24/7. Volgens berichten werden Amerikaanse troepen van de Mozart PMC met spoed naar de stad Bakhmut gestuurd. Voor het eerst in de […] The post Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minuten appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De eerste gewapende confrontatie tussen Amerikaanse en Russische troepen werd geregistreerd aan de rand van Bakhmut. WarNews24/7 brengt 5 minuten video in een bebost gebied een paar kilometer buiten de stad Bakhmut, bericht Warnews24/7.

Volgens berichten werden Amerikaanse troepen van de Mozart PMC met spoed naar de stad Bakhmut gestuurd.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een volledige confrontatie tussen de Russische Wagner PMC en de Amerikaanse Mozart PMC, twee particuliere militaire bedrijven.

De Russen zijn al enige tijd op de hoogte van het Amerikaanse voornemen om de Oekraïense verdediging in Bakhmut te versterken met PMC-troepen van Mozart. Dit werd noodzakelijk geacht na de kolossale verliezen die de Oekraïners onlangs hebben geleden.

Het bevel aan de Amerikaanse troepen was om de stad te behouden totdat de Oekraïense Brigades uit Kherson zouden arriveren. Het hoofd van de “Mozart”-strijdkrachten was ook in het gebied en ging de situatie inspecteren en verslag uitbrengen aan het Amerikaanse Pentagon.

In de video zijn de Amerikanen op zoek naar een groep van 5-10 Russen wanneer zij plotseling geconfronteerd worden met talrijke Russische troepen die ondersteund worden door een T-90 tank.

De video is afkomstig van een helmcamera van een Amerikaanse soldaat die vecht in het bos ten noordoosten van Bakhmut.

“Noordoost Bakhmut, de zwarte groep. Wij werden op een operatie gestuurd om de Russische linie terug te dringen, zodat de Oekraïners deze konden heroveren.

We werden geïnformeerd over 5-10 Russische soldaten, maar we kenden de exacte locatie niet. We begonnen dus met de patrouille toen we plotseling ongeveer 20-30 Russische soldaten zagen in een zwaar versterkt loopgravenstelsel.

Ze hadden ook een T-90 tank als reserve, dus we moesten ons terugtrekken. We hadden ook een groep Oekraïense troepen bij ons,” benadrukt de Amerikaanse soldaat.

De Amerikanen liepen in een hinderlaag en proberen dekking te zoeken achter bomen. Ze zien dat ze geen gebruik kunnen maken van de antitankwapens en besluiten zich terug te trekken.

Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen en in welke mate.

Bekijk de eerste 2.20 minuten durende video:

Video: De hele strijd van 5 minuten:

Het hoofd van de PMC “Mozart” is ook in de gevechten – “De Oekraïners hebben grote verliezen geleden”

De oprichter van de US PMC “Mozart”, gepensioneerd US Marine Kolonel Andrew Milbur, zei dat het Oekraïense leger “extreem zware verliezen” lijdt.

Milburn bevestigde de informatie die die aan het licht is gekomen. “Er zijn ongeveer 70 procent slachtoffers onder Oekraïense eenheden, de informatie is waar en het is niet overdreven.”

Hij zei ook dat het Oekraïense leger een acuut probleem heeft met het aanvullen van verliezen.

“Degenen die in de strijd worden geworpen weten weinig meer dan de basistraining,” zei hij.

Milburn merkte ook op dat er gevallen worden geregistreerd van gerichte bombardementen op concentraties van strijdkrachten met buitenlandse huurlingen. PMC “Mozart” concentratiepunten zijn drie keer gebombardeerd

Volgens de Russen lijdt de PMC “Mozart” momenteel verwoestende verliezen in Oekraïne. Milburn merkte op dat de Mozart PMC-troepen begin volgend jaar mogelijk het grondgebied van Donbass en Oekraïne helemaal zullen verlaten. Dit komt zowel door de verliezen in de huursoldaten als door de verliezen aan uitrusting en wapens

Naast de onmiddellijke risico’s is het dringende probleem een gebrek aan middelen, aldus Milburn.

“Ik vrees dat we aan het begin van het nieuwe jaar zonder komen te zitten,” legde hij uit, waarbij hij opmerkte dat het vinden, repareren en vervangen van beschadigde voertuigen de grootste kostenpost is.

Het hoofd van de “Mozart” troepen diende 31 jaar in het Amerikaanse leger.

Bekijk de video van Milburn bij Bakhmut:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minuten appeared first on Frontnieuws.