Begint de Oekraïense elite elkaar op te eten?

Kent u dat gelukkige gevoel wanneer alles gaat zoals u wilt? Alles loopt op rolletjes? U heeft een fijne roes? Nou, als u zich zo voelt, behoort u zeker niet tot de heersende elite van Oekraïne. Na de Russische overwinning in Soledar heerst er in Kiev een ware chaos, schrijft Larry Jonson. Laten we beginnen […] The post Begint de Oekraïense elite elkaar op te eten? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Begint de Oekraïense elite elkaar op te eten?

Kent u dat gelukkige gevoel wanneer alles gaat zoals u wilt? Alles loopt op rolletjes? U heeft een fijne roes? Nou, als u zich zo voelt, behoort u zeker niet tot de heersende elite van Oekraïne. Na de Russische overwinning in Soledar heerst er in Kiev een ware chaos, schrijft Larry Jonson.

Laten we beginnen met het nieuws dat iemand (of een groep mensen) de drie belangrijkste ambtenaren van de Oekraïense inlichtingendienst heeft vermoord – de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne Denis Monastyrsky, zijn eerste plaatsvervanger Jevgeni Enin en de staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken Joeri Loebkovitsj. Wacht even (zullen sommigen zeggen), we weten niet of dit een mechanisch defect of een fout van de piloot was. Inderdaad, nog geen definitieve conclusies. Maar een ooggetuige geïnterviewd door een van de Kievse media beweerde:

dat de helikopter met aan boord de leiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne in de lucht draaide en brandde vóór de botsing. – https://t.me/c/1840140143/126

Als die getuige een nauwkeurig verslag geeft, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de vuurbal in de lucht werd veroorzaakt door een fout van de piloot of een mechanisch defect. Dit klinkt zeker als een luchtdoelraket, zoals een door de VS geleverde Stinger die op de zwarte markt opdook. Hier is een van de geruchten die in Oekraïne de ronde doen. Het dook op kort nadat de helikopter was neergestort in een kleuterschool, met dank aan iemand met de nom de plume, Hacker DPR Joker:

Ik zal u allemaal, mijn trouwe volgelingen, vertellen wat er vandaag in Brovary is gebeurd. De minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne wist al lang dat de leiding van het ministerie van Defensie westerse wapens verhandelde, die in de vorm van hulp naar Oekraïne kwamen, ten gunste van derde landen, en dat dit proces rechtstreeks werd overzien door het hoofd van de GUR, Budanov. Overigens is deze informatie al ergens opgedoken.

De leiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken wilde haar deel en begon gegevens te verzamelen via haar structurele eenheden, die zich bezighouden met inlichtingen en bewaking. Daardoor slaagden ze erin bewijsmateriaal te verkrijgen en begonnen ze te chanteren. De militaire bazen beloofden de politieleiding een deel en de eerste tranche werd betaald. Maar het was zinloos en onrendabel om verder te betalen.

Bovendien zette de brutaliteit van de minister van Binnenlandse Zaken, die zijn hoofd in de verkeerde plaats had gestoken, de militaire leiding onder druk. En nu was de dag aangebroken waarop de jongens van de GUR hun vaardigheden konden tonen. Maar dat is nog niet alles. De toestemming hiervoor werd persoonlijk gegeven door Yermak, die ook op de hoogte is van het geheim van de opper narcistische clown, Zelensky.

Het belangrijkste punt voor Hacker DPR Joker is dat het hoofd van Interne Zaken, Monastyrsky, onafhankelijk was van de president, het leger en de inlichtingendienst (d.w.z. de SBU). Omdat Monastyrsky de leiding heeft over de nationale politie van Oekraïne, waren hij en zijn ondergeschikten in een positie om vuil te verzamelen over de illegale activiteiten van Zelensky of het leger en konden zij dat gebruiken als “pressiemiddel” (aka chantage) om geld of concessies los te krijgen.

Dat is ten minste een mogelijkheid die moet worden overwogen. Wat mij opvalt, is dat u het equivalent van de FBI-directeur, de adjunct-directeur van de FBI en de procureur-generaal allemaal aan boord van hetzelfde vliegtuig waren. Waarom? Wat was hun bestemming en waarom zaten ze alle drie op dezelfde helikopter? Normale veiligheidsprocedures zouden de drie mannen uit elkaar houden om dit scenario te voorkomen. Ik kan niet uitsluiten dat een Russisch Spetznaz-team een aanslag heeft gepleegd. Ongeacht wie het gedaan heeft, heeft dit enorme onrust veroorzaakt binnen Zelensky’s regering.

Op zijn minst zal dit de argwaan bij de politie, het leger en de inlichtingendienst verscherpen. Warme, donzige gevoelens zijn er niet.

Oleksii Arestovych

Aan dit alles ging de gedwongen verwijdering vooraf van Oleksii Arestovych, een voormalige Oekraïense inlichtingenofficier die tot afgelopen weekend de strategische communicatie voor Zelensky leidde. Arestovych maakte de fout de waarheid te vertellen over een raketaanval op een flatgebouw in Dnepropetrovsk. Volgens Arestovych gaat het om een verdwaalde Oekraïense raket. Hij zei dat het geen Russische was. Whoops!!! Dat is verboten. Niet alleen werd hij ontslagen (naar verluidt probeerde hij ontslag te nemen), maar zijn naam dook vandaag op de Oekraïense hitlijst voor vijanden van Oekraïne. Dat klopt. Na een jaar trouw leugens vertellen voor Zelensky, zegt hij iets waars en voor je het weet heeft hij een doelwit voor executie op zijn rug.

Niet veel goed nieuws in Oekraïne, behalve dat de Verenigde Staten en Europa beloven meer wapens te sturen naar het belegerde Oekraïense leger. Ik denk eigenlijk dat de Russen hier blijer mee zijn dan Oekraïne. Het doet me denken aan een scène uit Game of Thrones waarin Tyrion Lannister muiters bedankt voor een onverwacht cadeau:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlog in het Oekraïense presidentschap – Arestovich: Zelensky is een volslagen idioot – Hij vernietigde het land met zijn wetten en verklaarde de oorlog aan het christendom! (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Begint de Oekraïense elite elkaar op te eten? appeared first on Frontnieuws.