Basketbalster: Joden achter de slavenhandel in de VS

NBA-ster Kyrie Irving weigert zijn excuses aan te bieden na het promoten van een film waarin Joden ervan worden beschuldigd achter de trans-Atlantische slavenhandel te zitten, bericht JTA. “Ik ben niet alleen, ik heb een heel leger om me heen,” zei Irving. Na de uitbarsting van rapper Kanye West over Joden hebben meer bekende zwarte […] The post Basketbalster: Joden achter de slavenhandel in de VS appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Basketbalster: Joden achter de slavenhandel in de VS

NBA-ster Kyrie Irving weigert zijn excuses aan te bieden na het promoten van een film waarin Joden ervan worden beschuldigd achter de trans-Atlantische slavenhandel te zitten, bericht JTA.

“Ik ben niet alleen, ik heb een heel leger om me heen,” zei Irving.

Na de uitbarsting van rapper Kanye West over Joden hebben meer bekende zwarte mensen in de VS zich uitgelaten op een manier die door de media als antisemitisch wordt omschreven.

De kritiek van West omvat het feit dat succesvolle Afro-Amerikanen zoals hijzelf volledig in handen vallen van Joden, niet alleen in de muziekindustrie maar bijvoorbeeld ook in de sport. In de VS is een groot deel van de grote sportclubs – niet in de laatste plaats in de basketbalcompetitie van de NBA – in handen van Joden.

Kyrie Irving, die speelt voor het NBA-team Brooklyn Nets, heeft vrijdag een link gelegd met de film “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America!”. De film betoogt dat Joden een dominante rol speelden in de slavenhandel tussen Afrika en Amerika.

Tijdens een persconferentie in het weekend weigerde Kyrie Irving zich te verontschuldigen voor het verspreiden van de film.

“Ik ga niets terugnemen waarin ik geloof. Ik ga alleen maar sterker worden, want ik ben niet alleen. Ik heb een heel leger om me heen,” zei hij.

Netbeheerder Joseph Tsai – die niet Joods is maar Chinees – schrijft op Twitter dat hij “teleurgesteld” is dat Kyrie Irving een filmp heeft gedeeld dat “vol staat met antisemitische misinformatie”.

Volgens de New York Post is de beruchte Joodse lobbygroep ADL al begonnen met haar drukcampagne om Irving zover te krijgen dat hij zijn acties afzweert. Zij heeft contact opgenomen met zowel de Brooklyn Nets als met het NBA-management. Irving heeft de zaak niet persoonlijk besproken met de ADL, maar heeft wel een vertegenwoordiger gestuurd naar een bijeenkomst met de lobbygroep.

Een opmerking over het mogelijk “antisemitische” karakter is dat de helft van de teams in de NBA Joodse eigenaren heeft. Dit meldt de Joodse krant Forward.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

SLAVERNIJ DOSSIER

De vergeten slaven: Blanken in slavernij in vroeg Amerika en industrieel BrittanniëVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Basketbalster: Joden achter de slavenhandel in de VS appeared first on Frontnieuws.