Analist: VS / NAVO lokt opzettelijk oorlogsescalatie met Rusland uit, en Poetin kan een gematigde reactie “overslaan” en meteen voor de kernbommen gaan

In het artikel en de podcastanalyse van vandaag komt Robert Griswold aan het woord, een zeer ervaren militair analist die de wereld heeft bereisd en met eigen ogen de verwoestingen van oorlog en mislukte diplomatie heeft gezien. Vandaag deelt hij met ons een ernstige waarschuwing over waar de oorlog in Rusland naartoe gaat en waarom […] The post Analist: VS / NAVO lokt opzettelijk oorlogsescalatie met Rusland uit, en Poetin kan een gematigde reactie “overslaan” en meteen voor de kernbommen gaan appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Analist: VS / NAVO lokt opzettelijk oorlogsescalatie met Rusland uit, en Poetin kan een gematigde reactie “overslaan” en meteen voor de kernbommen gaan

In het artikel en de podcastanalyse van vandaag komt Robert Griswold aan het woord, een zeer ervaren militair analist die de wereld heeft bereisd en met eigen ogen de verwoestingen van oorlog en mislukte diplomatie heeft gezien. Vandaag deelt hij met ons een ernstige waarschuwing over waar de oorlog in Rusland naartoe gaat en waarom deze catastrofaal zou kunnen zijn voor West-Europa en de Verenigde Staten, schrijft Mike Adams.

Robert Griswold is de CEO van ReadyMadeResources.com, een verkoper van militaire nachtkijkers, thermische kijkers, richtkijkers en andere soortgelijke producten. U kunt het volledige interview met hem beluisteren in mijn dagelijkse Situation Update podcast (hieronder).

In wezen, zoals Griswold uitlegt, is Rusland zeer sterk in militair up-close land-based, zoals artillerie. Rusland is ook extreem sterk en competent op het gebied van thermobarische bommen (niet-radioactieve brandstof-lucht explosieven) en nucleaire kernkoppen, waaronder hypersonische raketten en ICBM’s met meerdere terugkeervoertuigen (die ontwijkende manoeuvres kunnen uitvoeren). Tussen deze twee uiteinden van het spectrum van geweldsescalatie, legt Griswold uit, is Rusland echter niet zo goed uitgerust met “afgemeten” militaire reacties waaruit het kan kiezen.

Dit betekent dat als Rusland wordt geprovoceerd met voortdurende HIMARS-aanvallen van Oekraïne en Amerikaanse “contractanten”, het de sprong kan maken van reacties op het slagveld met een lagere escalatie (artillerie en directe vuurwapens) naar thermobarische bommen en tactische kernkoppen op het slagveld, waarschuwt Griswold.

De VS leiden Oekraïense HIMARS-aanvallen op Russische zachte doelen, waaronder kazernes vol rekruten

Erger nog, de Verenigde Staten lijken Rusland opzettelijk te provoceren tot precies zo’n reactie door belangrijke inlichtingen, satellietbeelden en richtoplossingen te leveren aan HIMARS-bemanningen, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het Amerikaanse militairen zonder uniform zijn, die als “contractanten” in Oekraïne opereren. (HIMARS-systemen zijn zeer complex en vereisen vele maanden training om goed te kunnen bedienen).

Bovendien geloven zowel Griswold als deze auteur dat Rusland een groot offensief tegen Oekraïne voorbereidt, waarbij honderdduizenden Russische troepen betrokken zijn, in combinatie met raketaanvallen op belangrijke militaire en infrastructurele doelen in Oekraïne. Dit offensief – dat vrijwel zeker zal plaatsvinden vóór de lentedooi van Zuid-Oekraïne – zou Kiev waarschijnlijk ten val brengen en het Zelensky-regime dwingen naar het westen te vluchten.

Van daaruit zullen NAVO- en Poolse troepen waarschijnlijk West-Oekraïne binnendringen onder het mom van het creëren van een soort “veilige zone” voor de terugtrekkende Oekraïense troepen die er nog zijn. Deze veilige zone zal vrijwel zeker door Polen worden gebruikt als een toekomstige claim op het huidige Oekraïense grondgebied (voorheen Pools grondgebied), terwijl het de VS/NAVO-strijdkrachten de gelegenheid biedt scenario’s te bedenken voor een directe confrontatie met de Russische strijdkrachten terwijl die naar het westen trekken.

Het eindresultaat is waarschijnlijk een directe oorlog – en een volledige oorlogsverklaring – tussen de Verenigde Staten en Rusland. Dit is een zeer waarschijnlijke uitkomst in 2023.

Rusland heeft gezegd dat het geen kernwapens zal gebruiken, behalve in gevallen die het “existentieel” acht voor Rusland zelf, maar nu leiders van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in wezen oproepen tot de moord op Poetin en de totale vernietiging van Rusland zelf, lijkt die drempel al te zijn overschreden.

De Verenigde Staten zijn niet in staat een twee-fronten oorlog te voeren… en China kijkt toe

Nog erger is dat wanneer Rusland en de VS in een rechtstreeks conflict verwikkeld raken, China nauwlettend zal toezien, wachtend op een gelegenheid om toe te slaan, waarschuwt Griswold. Aangezien de Verenigde Staten een enorme voorraad wapens en munitie naar Oekraïne heeft gestuurd, is het Amerikaanse vasteland kwetsbaarder dan ooit tevoren sinds de Tweede Wereldoorlog, en zowel verstoringen in de toeleveringsketen als een instortende binnenlandse arbeidspool betekenen dat het jaren zal duren voordat het Pentagon de naar Oekraïne verscheepte munitie, wapens en andere uitrusting heeft vervangen.

Sommige militaire analisten beweren dat de Verenigde Staten niet eens in staat zijn om een één-frontoorlog met Rusland te voeren, grotendeels vanwege de overweldigende artilleriecapaciteiten van Rusland in combinatie met zijn binnenlandse infrastructuur voor munitieproductie (die 24/7 op volle kracht lijkt te draaien). Voeg aan die oorlog een tweede front toe – een rechtstreeks conflict met China, waarbij waarschijnlijk Taiwan betrokken is – en het wordt voor de huidige Amerikaanse strijdkrachten onmogelijk om in beide oorlogsgebieden effectief te blijven.

De Verenigde Staten hebben weliswaar de sterkste zeemacht ter wereld, maar zelfs die zeemacht kan het bevel krijgen zich terug te trekken door een corrupte, gechanteerde Joe Biden en zijn gecompromitteerde generaals van het Pentagon, die veel meer geïnteresseerd lijken in het verrijken van de wapenbedrijven van het land dan in het bereiken van echte gevechtsgereedheid. Ook in cultureel opzicht hebben zowel Rusland als China transgenderisme, sneeuwvlokjes en mietjes uit hun rangen verwijderd, terwijl het “woke” Pentagon transgenderisme, travestie en feminisering van de militaire cultuur heeft aangemoedigd.

Nu het Amerikaanse leger er niet in slaagt de huidige wervingsdoelstellingen te halen – en Amerikaanse mannen in de militaire leeftijd lijden onder wijdverbreid overgewicht, drugsverslaving en geestelijke gezondheidsproblemen – is het onmogelijk voor het Amerikaanse leger om een niveau van zinvolle werving te bereiken dat zou resulteren in een effectieve strijdmacht. De dagen van dappere 19-jarige Amerikaanse mariniers die de stranden van Normandië bestormden zijn al lang voorbij. De gemiddelde mannelijke 19-jarige Amerikaan van vandaag is een aan videospelletjes verslaafde “metroseksuele” sojajongen die nauwelijks een lekke band kan verwisselen, laat staan een M1A-geweer bedienen.

Je kunt geen leger samenstellen uit een cultuur van mietjes. China en Rusland weten dat al, en daarom verbieden ze dergelijke culturele transformaties gericht op hun eigen landen.

100 megaton Poseidon kernkoppen geparkeerd voor de kusten van Amerika en Groot-Brittannië

Naast de hierboven genoemde punten beschikt Rusland over Poseidon onderwatervaartuigen die 100 megaton kernkoppen voor de kust van elk continent kunnen plaatsen, in afwachting van via satelliet uitgezonden detonatiebevelen. Deze wapens kunnen de veel gevreesde “radioactieve tsunami’s” ontketenen die kuststeden zouden overspoelen met enorme hoeveelheden radioactief oceaanwater, waardoor deze gebieden minstens drie eeuwen lang onbewoonbaar zouden zijn, wat overeenkomt met tien halfwaardetijden van Cesium-137.

Een dergelijk wapensysteem staat vermoedelijk geparkeerd voor de oostkust van de Verenigde Staten, waar de actieradius Norfolk, Washington D.C. en zelfs New York City zou vernietigen. Een ander wapen staat mogelijk al voor de Britse kust, klaar om een radioactieve hel neer te laten storten op Londen en andere laaggelegen steden in het Verenigd Koninkrijk.

Deze “doemsdag”-wapens zijn geen science fiction. Ze bestaan al en naar verluidt zijn ze al ingezet. Dit betekent dat de Verenigde Staten van Amerika één detonatie verwijderd zijn van vernietiging… toch blijven de VS Rusland provoceren met economische sancties, het verwijderen van het SWIFT-transactiesysteem en het blijven steunen van Oekraïne met enorme hoeveelheden wapens, uitrusting en (fiat)geld. Tot nu toe hebben de VS meer dan 110 miljard dollar toegezegd aan Oekraïne – een bedrag dat groter is dan het volledige jaarlijkse militaire budget van Rusland.

De volgende escalatie kan fataal zijn voor de westerse beschaving

Op welk moment Rusland ook kiest, het kan besluiten een einde te maken aan de Verenigde Staten van Amerika zoals wij die kennen. Er is geen enkele verdediging tegen het Poseidon-doemsdagwapen, en er is geen enkele westerse verdediging die effectief is tegen Ruslands hypersonische raketten met kernwapens. Dit betekent dat Poetin, wanneer hij maar wil, nucleaire aanvallen kan uitvoeren op steden als Londen, Berlijn of Washington D.C.

Wanneer iemand een pistool op je hoofd heeft gericht, probeer hem dan niet veel redenen te geven om de trekker over te halen.

Maar dat is precies wat Biden en Zelensky doen: hun aanvallen op doelen binnen Russisch grondgebied opvoeren en tegelijkertijd een toenemend aantal Amerikaanse wapens en militairen inzetten om aanvallen uit te voeren op bijvoorbeeld kazernes vol jonge Russische rekruten die worden opgeblazen terwijl ze slapen. De emotionele impact in Rusland die voortvloeit uit dergelijke gebeurtenissen brengt het risico met zich mee van een emotioneel geladen, asymmetrische reactie van Rusland zelf. Belangrijk is dat Rusland beschikt over de raketapparatuur en -technologie om thermobarische of nucleaire aanvallen uit te voeren op westerse doelen, waaronder doelen in de Verenigde Staten van Amerika.

Wat gebeurt er als Poetin op een dag besluit dat, aangezien Amerika de HIMARS-aanvallen en sabotage-explosies op Russisch grondgebied uitvoert, Rusland het recht heeft om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen doelen op Amerikaans grondgebied? Waarschijnlijk is die drempel al bereikt in de hoofden van de Russische militaire leiders. En zij weten heel goed dat de meest effectieve manier om de Amerikaanse militaire reactie op een nieuw Russisch offensief te verlammen, een aanval op het Pentagon zelf is, op Amerikaans grondgebied, en het lamleggen van de militaire infrastructuur die de oorlogslogistiek coördineert.

Daarom hoeft niemand van ons verbaasd te zijn als een Russisch offensief in Oekraïne gepaard gaat met Russische raketaanvallen (of cyberoorlogsoffensieven) op Amerikaanse doelen op het Amerikaanse vasteland. Bovendien kunnen Ruslands hypersonische raketten Amerikaanse vliegdekschepen vernietigen en de Amerikaanse marine verzwakken, waardoor haar vermogen om troepen te projecteren in het gebied tussen Taiwan en China wordt lamgelegd.

Waar het op neerkomt? 2023 wordt een zeer gevaarlijk jaar, en de Verenigde Staten van Amerika worden momenteel geleid door gevaarlijke, incompetente, onwettige mensen die de laatste drie verkiezingen (2018, 2020, 2022) hebben vervalst en alleen aan de macht zijn gekomen door misleiding en crimineel gedrag in plaats van door verdienste. Zij zijn bijna per definitie niet gekwalificeerd om de Verenigde Staten door een wereldwijde oorlog te leiden, en dit betekent dat de reactie van de VS op aanvallen van Rusland of China somber zal zijn, zo niet ronduit apocalyptisch.

Verkiezingen hebben gevolgen. Gestolen verkiezingen hebben catastrofale gevolgen.

Lees meer in de Situation Update podcast van vandaag en het interview met Bob Griswold:

– Hollywood-acteur Jeremy Renner (uit The Avengers) komt bijna om bij ongeluk met sneeuwschuiver
– Wijsheid over veiligheid van apparatuur en het vermijden van letsel bij het doen van onbekende dingen
– Duitsland zegt dat hogere energieprijzen nooit meer normaal zullen worden
– NASA alarmeert over mogelijke door China gerunde militaire maanbasis, de “hoge grond” boven de aarde
– Buffalo Bills speler zakt in elkaar tijdens NFL Monday Night Football, krijgt hartstilstand
– Rusland maakt verwoestende slachtoffers door HIMARS-aanval VS/Oekraïne
– Provocatie duidelijk bedoeld om escalatie Wereldoorlog III met Rusland te forceren
– China klaar om Taiwan aan te vallen zodra VS en NAVO in directe oorlog zijn met Rusland
– Volledig interview met wereldwijde oorlogsanalist over Rusland en China
– VS kan 15% minder BBP krijgen als China Taiwan inneemt
– Tweede interview met expert oude beschavingen over komeetinslag versus zonnevlammen
– Bestonden er pre-Bijbelse oude beschavingen op aarde vóór de tijd van Adam?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse journalist keert terug uit West-Oekraïne: “Het zit er vol met nazi’s”



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Analist: VS / NAVO lokt opzettelijk oorlogsescalatie met Rusland uit, en Poetin kan een gematigde reactie “overslaan” en meteen voor de kernbommen gaan appeared first on Frontnieuws.