Amerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV’s gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa – foto’s, video’s

De VS lijken hun troepen in Oost-Europa te versterken met letterlijk honderden zware pantservoertuigen. Bereiden zij zich voor op een escalatie van het conflict in Oekraïne? Misschien zelfs een directe interventie? De NAVO is de afgelopen tweeënhalve decennia bezig geweest de westelijke grenzen van Rusland te naderen, en heeft de dramatische escalatie van de negen […] The post Amerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV’s gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa – foto’s, video’s appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Amerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV’s gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa – foto’s, video’s

De VS lijken hun troepen in Oost-Europa te versterken met letterlijk honderden zware pantservoertuigen. Bereiden zij zich voor op een escalatie van het conflict in Oekraïne? Misschien zelfs een directe interventie?

De NAVO is de afgelopen tweeënhalve decennia bezig geweest de westelijke grenzen van Rusland te naderen, en heeft de dramatische escalatie van de negen jaar oude veiligheidscrisis in Oekraïne afgelopen februari gebruikt om nog meer troepen en militair materieel in Oost-Europa in te zetten, bericht Ilya Tsukanov.

Honderden stukken zwaar Amerikaans militair materieel, waaronder M-1 Abrams zware tanks en Bradley infanterie gevechtsvoertuigen (IFV’s), zijn gesignaleerd bij aankomst in een Nederlandse haven, van waaruit ze naar Oost-Europa zullen worden verscheept.

Het officiële Twitteraccount van het Nederlandse leger plaatste een video van de aankomst van het Amerikaanse transportschip, waarbij het zware transportschip, tot de nok toe gevuld met uitrusting variërend van pantsers, rupsvoertuigen en IFV’s op wielen tot militaire diepladers en Oshkosh-sleepvoertuigen aanmeerde in de Nederlandse haven van Vlissingen.

Meer beelden, gedeeld door Britse media, toonden kolommen Bradley IFV’s die van het schip werden gereden naar een perceel.

“Op deze locatie, in Vlissingen, komen ongeveer 1.250 stuks militair materieel deze haven binnen,” vertelde kolonel Robert Kellam, de Amerikaanse officier die belast is met het toezicht op de overdracht, aan verslaggevers. “We gebruiken nog een paar andere havens in Europa. Maar deze operatie hier is de grootste van de drie, en er komen veel tanks en rupsvoertuigen voor deze brigade, dus we zijn erg opgewonden over deze operatie,” voegde de officier eraan toe.

Kellam ging niet in op het werkelijke doel van de overdracht van voertuigen – het bestrijden van Rusland – maar zei dat de leveringen een demonstratie zijn van Amerika’s “partnerschap” met zijn “NAVO-partners hier en afschrikking voor onze tegenstanders over de hele wereld.”

De overgrote meerderheid van de afgebeelde voertuigen heeft de standaard Amerikaanse woestijncamokleuren.

De voertuigen werden over de Atlantische Oceaan verscheept aan boord van de USNS Mendonca, een vrachtschip uit de Bob Hope-klasse. Liefhebbers van het volgen van schepen lieten zien dat het schip van Virginia naar Fort Hood, Texas reisde om de voertuigen op te halen en vervolgens naar Europa te verschepen.

Het commando Europa en Afrika van het Amerikaanse leger pendelt sinds het voorjaar van 2014 militair materieel en troepen Europa in en uit, in de nasleep van de escalatie van de spanningen met Rusland na de Euromaidan-coup in Kiev, die de op Rusland georiënteerde Oekraïense regering omver wierp en verving door een regering die aansluiting zocht bij de Europese Unie en de NAVO.

Het Amerikaanse opperbevel categoriseert zijn ingezette eenheden als “parate strijdkrachten die in staat zijn uitgebreide bilaterale, gezamenlijke en multilaterale trainingen uit te voeren tijdens hun inzet in meer dan een dozijn landen in Europa.”

De bestemmingen van de afgebeelde voertuigen zijn naar verluidt Polen en Litouwen. Vorige maand kondigde de Amerikaanse ambassade in Vilnius aan dat de VS van plan is “de training met onze Baltische bondgenoten te intensiveren om geloofwaardige gevechtscapaciteiten te behouden en onze defensie- en afschrikkingshouding te versterken.”

Het Witte Huis maakte vorige week bekend dat het nieuwe wapenpakket van 3 miljard dollar aan Oekraïne 50 Bradley IFV’s, 500 TOW antitankraketten en 250.000 kogels van 25 mm munitie zou omvatten, evenals 100 M113 gepantserde personeelsdragers en ander zwaar materieel.

Russische functionarissen hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat de levering van zwaar Amerikaans materieel aan Kiev het conflict dreigt te escaleren, en het lang gekoesterde standpunt van Moskou bewijst dat de crisis in Oekraïne een proxy-conflict van de NAVO tegen Rusland is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Amerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV’s gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa – foto’s, video’s appeared first on Frontnieuws.