Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen?

Om 17.58 uur op 18 december 2022 plaatste het Twitter-account @blackintheempir (“Black in the Empire”, van een “Anti Establishment Veteraan met commentaar uit ervaring in de oorlogsmachine en het leven in de burgerwereld als een zwarte man”) de volgende tweet: If Russia's military is so pitiful, why hasn't NATO beat them yet? — Black in […] The post Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen?

Om 17.58 uur op 18 december 2022 plaatste het Twitter-account @blackintheempir (“Black in the Empire”, van een “Anti Establishment Veteraan met commentaar uit ervaring in de oorlogsmachine en het leven in de burgerwereld als een zwarte man”) de volgende tweet:

Een terechte vraag, gezien de realiteit dat de 10 maanden oude oorlog die in Oekraïne woedt, vanaf het begin een conflict is tussen Rusland en het “collectieve Westen”, waarbij Oekraïne heeft gefunctioneerd als een de facto proxy voor de door de VS geleide Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), schrijft Scott Ritter.

Deze status is niet ontstaan door “de niet-uitgelokte aanvalsoorlog van Rusland” tegen Oekraïne, een gangbare westerse narratief, maar is het directe gevolg van de intentie van de NAVO, die tot uiting komt in een beleid dat al meer dan tien jaar in de maak is om Oekraïne te gebruiken als middel om Rusland te ondermijnen en te verzwakken door middel van een uitputtingsslag, waarbij de NAVO bereid was de nationale integriteit, soevereiniteit, levensvatbaarheid, bloed en rijkdom van Oekraïne op te offeren voor het beoogde doel.

Hoe weten we dit? Het memorandum dat William Burns, de huidige directeur van de CIA en voormalig ambassadeur van de VS bij Rusland, op 30 januari 2008 schreef over de inspanningen van de NAVO om Oekraïne in haar schoot te sluiten, biedt een goed uitgangspunt. In het kort voorspelde Burns dat elke poging om Oekraïne lid te maken van de NAVO zou leiden tot een burgeroorlog in Oekraïne tussen Oekraïense nationalisten en etnisch-Russische burgers, die een Russische militaire interventie zou afdwingen – een klassieke oorzaak-gevolg-analyse.

Ondanks deze scherpe waarschuwing kondigde de organisatie in april 2008, tijdens de NAVO-top in Boekarest, Roemenië, aan dat Oekraïne uiteindelijk lid zou worden van de organisatie, een stap die de toenmalige Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, afkeurde als “het roekeloos negeren van wat de Russen als hun eigen vitale nationale belangen beschouwden”.

Dankzij de verbluffende bekentenissen van zowel de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko als de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel weten we nu dat de Minsk-akkoorden van 2014 en 1015, waarover Duitsland en Frankrijk (beide NAVO-leden) samen met Oekraïne hebben onderhandeld, niets meer waren dan een schijnvertoning, bedoeld om tijd te winnen voor de NAVO om een Oekraïens leger op te bouwen dat in staat is etnische Russen te verslaan die zich verzetten tegen de staatsgreep van februari 2014 waarbij de grondwettelijk gekozen Oekraïense president Viktor Janoekovitsj werd afgezet en vervangen door een regering die de verfoeilijke ideologie van de ultranationalist (en ooit bondgenoot van Adolf Hitler) Stepan Bandera omarmde.

De akkoorden van Minsk brachten ogenschijnlijk een staakt-het-vuren op gang, waarbij de etnisch Russische tegenstanders van de Oekraïense nationalisten hun militaire voordeel (zij hadden een aanzienlijk deel van het Oekraïense leger in en rond de stad Debaltseve omsingeld en maakten zich op om dat te verslaan) inruilden voor het vooruitzicht van een onderhandelde vrede, waarbij de afgescheiden gebieden van de Donbas onder Oekraïens soeverein gezag zouden blijven in ruil voor grondwettelijk gegarandeerde autonomie die hun Russische culturele erfgoed zou beschermen.

Maar Oekraïne noch zijn NAVO-meesters waren van plan de akkoorden van Minsk tot een goed einde te brengen. In plaats daarvan richtten de VS en de NAVO in 2015 het Yavoriv Combat Training Center op in het westen van Oekraïne, nabij de stad Lvov, waar de volgende zeven jaar meer dan 27.000 Oekraïense soldaten (10% van de reguliere bezetting van het Oekraïense leger en inclusief duizenden pro-Nazi leden van het Azov-regiment) werden getraind met als enige doel de Russen in Oost-Oekraïne te bestrijden.

Het lijdt geen twijfel dat het huidige conflict in Oekraïne een bijproduct is van een masterplan van de NAVO, dat Oekraïne in zijn gelederen wilde opnemen met als enig doel een conflict met Rusland uit te lokken, waarbij Oekraïne zou fungeren als proxy van de NAVO om Rusland te verzwakken en uiteindelijk te verslaan door middel van een uitputtingsslag waarvan de NAVO-planners wisten dat die zou resulteren in de vernietiging van Oekraïne.

Met deze achtergrond in gedachten leek de tweet van @blackintheempir een terechte vraag, vooral omdat dit een oorlog was waarop de NAVO zich minstens sinds 2008 had voorbereid.

Adam Kinzinger, podium rechts. Op 19 december 2022 tweette de Republikeinse afgevaardigde uit Illinois een antwoord:

Ik hoop dat dit een grap is. NAVO vs Rusland zou een echte driedaagse operatie zijn.

Kinzinger’s Twitter bio omschrijft het Congreslid als een “Echtgenoot, vader, piloot, Lt. Col in @AirNatlGuard, oprichter van @Country_F1rst. Amerikaans congreslid dat complottheorieën uitdaagt en altijd opkomt voor de waarheid. #NAFO.”

Ik werd getroffen door het onprofessionele taalgebruik van iemand die openlijk zijn status als luitenant-kolonel bij de Air National Guard omhelst, namelijk dat een oorlog tussen de NAVO en Rusland (twee nucleair bewapende entiteiten) “een echte” (in tegenstelling tot “nep”) 3-daagse operatie zou zijn.

Afgezien van de semantiek van een student (zoals, wow), legt Kinzingers tweet een mate van onwetendheid bloot die helaas niet uniek is voor de wannabe stoere vent van de Illinois National Guard.

Kinzinger weet niets over het soort “echte oorlog” dat zou worden gevoerd tussen de NAVO en Rusland, om het simpele feit dat hij de afgelopen twee decennia heeft deelgenomen aan de “valse” oorlogen die de VS voerden in Irak en Afghanistan – de man vloog in KC-135 tankers, voordat hij overstapte op het kleinere RC-26B tweemotorige spionagevliegtuig, waarmee Kinzinger in het toegestane luchtruim boven Irak vloog, ter ondersteuning van de Amerikaanse speciale operaties die jacht maakten op Iraakse opstandelingen.

Ik denigreer Kinzingers dienst niet – het Amerikaanse leger is een team, en als voormalig inlichtingenofficier weet ik dat elk lid van het militaire team nodig is om een succesvolle militaire operatie uit te voeren. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden: Kinzinger liep meer risico om uit de lucht te worden geslagen door een vogelaanvaring dan door vijandig vuur. Kinzinger weet misschien het een en ander over het vliegen met kleine vliegtuigjes hoog in de lucht boven de woestijnen van Irak, maar hij weet niets over “echte oorlog”.

Pro-hint, Adam – u en uw RC-26B zouden een levensverwachting in seconden hebben als u in het luchtruim boven Oekraïne zou opereren.

Kinzinger mag dan wel enige kennis hebben van NAVO-operaties in Afghanistan, hij weet absoluut niets als het gaat om het vermogen van de NAVO om grootschalige grondgevechten te voeren in Europa, al was het maar omdat Kinzinger geen ervaring heeft met grootschalige grondgevechten in welke context dan ook.

Oekraïne en Rusland voeren nu al 10 maanden grootschalige grondgevechten. Dat is 10 maanden langer dan welke NAVO-militair dan ook in de afgelopen twee decennia. De realiteit is dat de meeste NAVO-militairen niet in staat zouden zijn zich gedurende drie dagen staande te houden in een grootschalig grondgevecht, laat staan te zegevieren tegen een tegenstander die zo groot en capabel is als Rusland.

Men vraagt zich af waarom Adam Kinzinger zichzelf in verlegenheid brengt door zo’n onzinnige bewering te tweeten. En dan neemt men nota van de laatste vermelding in zijn Twitter bio, en alles wordt duidelijk.

Kinzinger is een “fella”.

Hij is lid van de NAFO, de “North American Fella’s Organization”, een internetbeweging voor sociale media die zich toelegt op “het tegengaan van Russische propaganda en desinformatie over de Russische invasie van Oekraïne in 2022” door middel van meme’s met afbeeldingen van Shiba Inu-honden.

NAFO is gespecialiseerd in “shit-posting”, de kunst van het tweeten van agressief absurd commentaar op elke online inhoud die sympathiek wordt geacht voor het Russische standpunt, uitsluitend “om inhoud te genereren voor het vermaak en de status van hun eigen leden”. Het is een proces dat geen begrip of kennis van Rusland vereist, en toch openlijk commentaar geeft op alles wat Russisch is.

In deze context bezien is Kinzingers tweet in de stijl van een studentenjongen nu begrijpelijk: een man-kind dat onzin post voor het plezier van andere man-kinderen, over zaken waar ze niets vanaf weten.

Adam Kinzinger is een NAFO “fella” die, net als zijn collega “fellas”, het Amerikaanse leger in verlegenheid brengt, ook al draagt hij nog steeds het uniform van een luitenant-kolonel bij de Air National Guard.

Hij is, eenvoudig gezegd, de ultieme Amerikaanse idioot.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen? appeared first on Frontnieuws.