2023 – Het jaar van het excuus?

Het Covid-19 narratief klinkt steeds minder overtuigend naarmate de berichten over schade door het vaccin blijven toenemen. Nu beginnen degenen die ons ooit aanspoorden om te vaccineren excuses te maken. The Naked Emperor stelt dat we binnenkort nog veel meer excuses zullen horen. Het woord van het jaar 2022 van de Amerikaanse woordenboekuitgever Merriam-Webster is […] The post 2023 – Het jaar van het excuus? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

2023 – Het jaar van het excuus?

Het Covid-19 narratief klinkt steeds minder overtuigend naarmate de berichten over schade door het vaccin blijven toenemen. Nu beginnen degenen die ons ooit aanspoorden om te vaccineren excuses te maken. The Naked Emperor stelt dat we binnenkort nog veel meer excuses zullen horen.

Het woord van het jaar 2022 van de Amerikaanse woordenboekuitgever Merriam-Webster is “gaslighting”. Niet echt verrassend, gezien de hoeveelheid gaslighting die heeft plaatsgevonden. De belangstelling voor de term steeg met 1.740% ten opzichte van het voorgaande jaar en in tegenstelling tot andere populaire zoektermen bleven de zoekopdrachten het hele jaar door hoog, in plaats van op bepaalde momenten te pieken.

De term komt uit het thrillerstuk “Gas Light” uit 1938 van de Britse toneelschrijver Patrick Hamilton. Een pasgetrouwd stel, Jack en Bella, verhuist naar een huis met een bovenwoning die is afgesloten. Bella begint kleine voorwerpen kwijt te raken en Jack overtuigt haar ervan dat ze gek wordt.

Bella komt te weten dat de flat is afgesloten nadat een rijke vrouw er was vermoord om haar juwelen. Ze weet niet dat haar man elke avond naar de flat gaat om de juwelen te zoeken. Als hij naar boven gaat, hoort Bella voetstappen, maar Jack overtuigt haar ervan dat ze alleen maar dingen hoort.

Als klap op de vuurpijl doet Jack bij het doorzoeken van de bovenwoning de gaslampen aan, waardoor de lichten in de rest van het gebouw dimmen. Bella is er opnieuw van overtuigd dat de dimmende lichten een verzinsel zijn van haar verbeelding, vandaar de term gaslighting.

Dat de term woord van het jaar is geworden, toont duidelijk aan dat mensen zich in heel 2022 gaslighted hebben gevoeld. Ze kregen te horen dat een genetisch gemanipuleerd virus met mutaties die waarschijnlijk niet op natuurlijke wijze zijn ontstaan, wel degelijk op natuurlijke wijze is ontstaan. Er werd hen verteld dat het tamelijk niet-dodelijke virus hen zeker zou doden, tenzij ze andere mensen vermeden en nalevingsluiers voor hun gezicht droegen. Hen werd verteld dat de enige manier om weer normaal te worden was om zich te laten injecteren met een wondermiddel van God. Hun werd verteld dat normale proeven en procedures niet nodig waren omdat alles veilig en effectief was. Er werd hun verteld dat dit manna uit de hemel ervoor zou zorgen dat ze niet langer het virus zouden oplopen en er ziek van zouden worden. Er werd hun verteld dat iedereen die zichzelf niet injecteerde egoïstisch was en niet mocht deelnemen aan de samenleving. En het ergste van alles was dat ze te horen kregen dat bijwerkingen, verwondingen en sterfgevallen niet voorkwamen.

Maar hopelijk eindigt ons gaslighting-verhaal uit 2022 op dezelfde manier als alle andere grote gaslighting-verhalen.

Bella ontmoet een politiedetective die haar ervan overtuigt haar man, Jack, te ontmaskeren als de moordenaar. Als wraak kaatst ze de gaslighting terug en overtuigt ze Jack ervan dat ze hem helpt ontsnappen, voordat ze hem eraan herinnert dat ze krankzinnig is en dus niet verantwoordelijk voor haar daden. Het stuk eindigt met Jack die naar de gevangenis gaat.

Maar betekent het feit dat mensen zich beginnen te realiseren dat ze zijn gaslighted dat de gaslighters nerveus worden?

Wordt 2023 het jaar van het excuus? Wie komt er met de beste ontsnappingskaart?

We hebben al een aantal ontslagen op hoog niveau gezien, maar niet iedereen heeft het geluk zo gemakkelijk te kunnen ontsnappen. Dus verzinnen ze excuses en het begint al. Hieronder enkele voorbeelden.

Professor Peter Hotez tweette op eerste kerstdag het volgende.

Het spijt hem dat hij te militant “leek” rond vaccins en vaccinaties, maar het was uit pure wanhoop om levens te redden.

En dit wordt het formaat van het excuus in 2023. “Het spijt ons dat deze dingen u zijn overkomen, maar we deden alles wat we konden tijdens een nijpende situatie. We weten dat een paar mensen zijn gestorven als gevolg van onze acties, maar uiteindelijk hebben we voor elke persoon die stierf of gewond raakte duizend levens meer gered.”

Accepteer de verontschuldiging, maar geloof het excuus niet. Het is gewoon meer gaslighting om hun huid te redden en onderzoeken/vervolgingen te vermijden.

Dezelfde excuses horen we ook van de grote bedrijven.

Toen de Executive Vice-President van AstraZeneca voor Europa en Canada aan een kruisverhoor werd onderworpen over de schade die het vaccin veroorzaakte, betreurde zij dat ten zeerste, maar zei zij dat er genoeg gegevens waren om te beoordelen wat de gevolgen van het vaccin waren. Zij gebruikt de zeer gebrekkige Lancet-gegevens, die beweren dat de vaccins meer dan 20 miljoen levens hebben gered in het eerste jaar van vaccinatie.

Kijk dus uit naar de excuses in 2023. Accepteer de excuses, maar sta niet toe dat er meer gaslighting wordt gegeven met behulp van valse gegevens. Anders wordt dit hun ontsnappingsclausule.

2023 moet de terugkeer zijn van gezond verstand, recht en orde. Geen dreigingen met geweld of Neurenberg II showprocessen (waarbij de grote leiders met alles wegkomen en hoge functies krijgen), maar in plaats daarvan goede onderzoeken, onderzoeken die niet worden witgewassen en echte vervolgingen voor misstanden. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar met zoveel vooruitgang in 2022 is het misschien niet zo vergezocht.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De gaslighting van de massaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post 2023 – Het jaar van het excuus? appeared first on Frontnieuws.